Theaterprojecten

Home/Theaterprojecten
Theaterprojecten 2017-04-07T13:37:49+00:00

Lotte

Verhaal: 
Charlotte Pfeffer-Kaletta, “Lotte”, de grote liefde van Fritz, die niet wist waar haar Fritz ondergedoken was en die na de oorlog moest lezen wie Dussel was, de woede, de onmacht …. Wie was deze Dussel – Fritz Pfeffer in werkelijkheid. Deze werkelijkheid blijkt een andere te zijn dan die Anne Frank in haar dagboek schilderde. Was Dussel een sikkeneurige, kleinzielige en irritante man? Dussel, spreek uit als Doesel, wat dom betekent. Door dit krijg je een beeld, dat in de ogen van ‘n dertien/veertienjarige alles wat volwassen is, ouderwets is. De liefde van Charlotte, “Lotte” naar haar Fritz toe ….. Geen afkeuring naar Anne Frank toe maar een beeld geven, vijfentwintig maanden opgesloten te zitten op zo’n kleine ruimte …………… dat mensen wanneer ze te lang en te dicht op elkaar zitten, hun balans kunnen verliezen. “De mensen een spiegel voor houden: dit mag nooit meer gebeuren……….”

http://youtu.be/otWCBqrKpSs

Spel: Anne Frank – Maria Eldering Lotte (Charlotte) Pfeffer-Kaletta – Joan Roeleveld Fritz Pfeffer (Dussel) – Fred Rosenhart Drie monologen, bewerkt tot een toneelstuk, een Rosenhart-productie. Info: fredosenhart@hotmail.com; tel: 06-10613232 rosenhartproducties@hotmail.com

In 2012/2013 speelde Theatergroep Mani de eenakter ‘De Lijven’ van Heleen Verburg in een bewerking van Maria Eldering en Nicolette Knape. Tijdens het Cameleon theaterfestival wonnen zij hiermee de publieksprijs. In het jaar daarop speelden zij o.a. in het Figee theater, het Zaans theaterfestival en tijdens de roze kunstlijn.

Regie Ko van Leeuwen