Kaaskoppenstad 2011

Home/Straatevenementen/Kaaskoppenstad 2011
Kaaskoppenstad 2011 2017-05-22T11:05:57+00:00

helgracht 6Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar en brengt de glorieuze periode uit de Alkmaarse geschiedenis tot leven. Vlak na Alkmaars Ontzet in 1573, als de stad in de strijd tegen het Spaanse leger even het baken van hoop is voor een hele natie.
Door dankbaar gebruik te maken van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten, wordt een deel van de stad teruggebracht naar de middeleeuwen. Je waant je in de 16e eeuw met stadspoorten, zo’n 700 middeleeuwse bewoners, winkeliers en middeleeuwse tradities.

helgracht 9Door mijn werkzaamheden als regisseur bij Theatergroep modoc raakte ik in gesprek met het evenementenbureau Levensgenieters in Alkmaar en heb ik mij als regisseur aangesloten bij het festival Kaeskoppenstad. Een immense organisatie met o.a. heel veel vrijwilligers die het ieder jaar mogelijk maken het complete centrum van Alkmaar om te toveren naar de Gouden eeuw. Mijn taak? Het geven van straattheaterworkshops aan een groep van 500 figuranten. 4 avonden met vier of meerdere groepen die in 40 minuten tijd een worskhop konden volgen. Een mooie uitdaging en erg leuk door de diversiteit aan beginnende en gevorderde spelers. Om het festival op bijzondere wijze te openen organiseerde ik samen met de medewerkers van levensgenieters een optocht, ofwel ‘Die Bonte stoet van Alkmaar’. Honderden figuranten, muzikanten en andere acts liepen door de straten van het oude centrum naar het Waagplein toe waar ze door de burgemeester hartelijk ontvangen werden. Een indrukwekkend gezicht! Kaeskoppenstad duurde twee dagen. Leuk om te zien hoe de figuranten het geleerde uit de workshops toegevoegd hadden aan hun spel. Aan mij de taak om tijdens deze twee dagen tips en advies uit te delen en te werken aan een nog leuker theatraal spel tussen figurant en publiek.

Kijk voor meer info op www.kaeskoppenstad.nl