Jopenfestival 2014

Home/Straatevenementen/Jopenfestival 2014
Jopenfestival 2014 2017-05-22T11:05:57+00:00

Een nieuwe periode breekt daarmee aan, het nieuwe logo waarop de Jopenkerk pronkt met de slogan ‘Crafting Divine Beer’ is de eerste stap daarin. Het Jopenfestival is daarom ook in een nieuw jasje gegoten waarbij de oude ambachten plaats hebben gemaakt voor ambachten die door geëvolueerd zijn tot ware ambachten van nu.

 “In de achtste Hemel”

Met het oog op het nieuwe logo stond het Jopenfestival dit jaar geheel in het teken van hemels bier en eten, Jopenbier wordt niet voor niets in een kerk gebrouwen en geschonken.

Poster-Jopenfestival-digitaal

“Cervesia argumentum est dei amoris, nostril volentis nos felices esse’’

(bier is het bewijs dat god van ons houdt en wil dat we gelukkig zijn), staat op de muren van de Jopenkerk geschreven. Op zondag 14 september werd daarom tijdens het Jopenfestival een achtste hemel gecreëerd met live muziek van Hailander en een spectaculaire acrobatische act onder het alwakend oog van de Jopengod en zijn lieftallige godin.

Waarom is het Jopenbier zo succesvol? Wat maakt het zo lekker, goed en gewild? De Goden Mout, Hoppe en Water weten het wel! Iedere god voor zich vindt dat hij de reden is van het succes van het Jopenbier. Maar is dat wel zo? Wie is de echte winnaar? Er volgt een hevige strijd op het gebied van fysieke en mentale kracht waarbij het publiek flink betrokken zal worden. Dit spel duurt de hele dag en uiteindelijk zal de echte winnaar bekend gemaakt worden door de Jopengod aan het einde van de dag.

De Jopies daarentegen begrijpen al die goddelijke drukte niet maar zijn wel nieuwsgierig naar uw mening over Jopenbier. Laat u verleiden en krijg een aangename theatrale verassing!

Voor de kinderen was er een kindervoorstelling en uiteraard mochten zij dit jaar weer verkleed komen als god, godin, bengeltje of ander goddelijk figuur.

Ook de inwendige mens werd verwend met diverse eetkramen verzorgt door het restaurant ‘In t Goede Uur’ en natuurlijk vloeide het hemels Jopenbier rijkelijk uit de tap.