Jopenfestival 2013

Home/Straatevenementen/Jopenfestival 2013
Jopenfestival 2013 2017-05-22T11:05:57+00:00

Jopenfestival 2013In 2013 regisseerde ik het Jopenfestival in opdracht van Jopen Bier.

Het Jopenfestival is een bekend fenomeen in Haarlem. Jaarlijks wordt in September het Nieuwekerksplein omgetoverd naar de Middeleeuwen en kunnen de mensen genieten van goed bier, lekker eten, theater en muziek. Vanuit de Jopenkerk kwam de vraag of ik het festival wilde vernieuwen met acts binnen het thema Mythen en sprookjes. Om meer eenheid aan het festival te geven heb ik een verhaallijn gecreeerd die de hele dag door speelde en waar alle acts op aansloten. Verschillende acteurs mengden zich onder het publiek en namen hen mee in de wereld van ‘Er was eens….’ tevens heb ik drie onbekende myhten en sprookjes omgeschreven naar een eenakter van ongeveer 10 minuten die herhaaldelijk achter elkaar gespeeld werden, was er een voorleeshoek, een verkleedwedstrijd en een heuse bruiloft aan het eind van de dag.

Persbericht Jopenfestival

Goed en kwaad

Een eeuwenoude strijd zet zich voort tijdens het Jopenfestival!

Dit jaar zijn er op het Jopenfestival twee ingangen, welke kiest u? Veilig en vertrouwd door het goede, of de zwarte donkere kant van de middeleeuwen? Welke ingang u ook kiest, u wordt hartelijk ontvangen door twee bijzondere gastvrouwen die u goed- of kwaadschiks voorstellen aan onze Jopenkoning, bijgestaan door zijn twee lakeien. U bent immers te gast op zijn grootse feest ter ere van het huwelijk van zijn dochter. Hij heeft voor u de beste spelers uit het land geselecteerd en zorgt voor een uitgebreide keuze van vermaak in de vorm van muziek en theater!

Volg de mysterieuze schim van de Zwarte vrouw van Staverden en ontdek haar verhaal. Zwijmel weg bij het prille liefdesgeluk van ridder Aelbert en jonkvrouw Agniet, of luister naar de heldhaftige verhalen van Ridder Jan met de kaak! Elk uur zullen zij hun drama voor u spelen.

Voor de kleine prinsen en prinsessen onder ons worden er meerdere malen per dag eeuwenoude sprookjes verteld op het bed van Doornroosje, de dochter van de Jopenkoning.

Dit jaar is er ook een verkleedwedstrijd: wie is de mooiste prins of prinses, ridder, heks, fee of ander middeleeuws figuur van het Jopenfestival? Geef je op bij de Schminkkraam. Aan het einde van de dag om ca. 16:30 uur zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Rest nu de vraag of het de nukkige Doornroosje lukt om haar geliefde te vinden. Als zij daarin slaagt viert zij een spetterend bruiloftsfeest met de muziek van Hailander en wordt het Jopenfestival afgesloten met een zij leefden nog lang en gelukkig.