De Haarlemse Viooldiva’s

Home/De Haarlemse Viooldiva’s
De Haarlemse Viooldiva’s 2018-02-01T20:17:27+00:00

 

Samen met topvioliste Suzanne Groot vormt Maria het duo ‘De Haarlemse Viooldiva’s. Zij spelen het vuur uit de snaren met o.a. duetten van Wieniawski, Mozart en Bartok. Daarnaast maken zij hun eigen arrangementen van bestaande klassieke stukken zoals o.a. Vivaldi, Shostakovich en Dvorak. Ze zijn maar met twee en toch klinken zij door de kracht van de arrangementen als een volledig strijkkwartet.

De diva’s zijn te boeken voor zowel concerten als achtergrondmuziek via

dehaarlemseviooldivas@gmail.com


“Bach in de Bajes”

In 2017 kwam de Koepelgevangenis in Haarlem leeg te staan. Op initiatief van Suzanne Groot die bekend staat om het spelen op bijzondere locaties mochten wij in samenwerking met Stichting Panopticon een vierluik organiseren. Het werd een groot succes, in totaal zijn er ruim 2300 bezoekers geweest.

Bach in de Bajes I

Bach in de Bajes II

Bach in de Bajes III

Bach in de Bajes IV

 


“Varenka” Oerol 2017

Van 9 t/m 18 juni 2017 speelden de Haarlemse Viooldiva’s in de voorstelling Varenka op Oerol. Een samenwerking met Zandtekenares Gerrie Hondius en kunstenaars Aart Kramer en Irina Filtzer. Tijdens hun optreden in de Opiumuitzending op radio 4 is Varenka uitgeroepen tot publiekslieveling van Oerol.


19 april Bach in de Bajes!


Optreden sleuteloverdracht Koepelgevangenis.


Optreden voor de PvdA in het Patronaat. “Idealisme werkt”


Van 9 tot en met 18 juni gaan de Diva’s naar Oerol om daar Zandkunstenares Gerrie Hondius muzikaal te begeleiden in haar voorstelling Varenka!
Varenka zal 26 keer uitgevoerd worden in theater Westend.
Hier alvast een kijkje achter de schermen.


Optreden Plankenkoortsroute PhilharmonieOptreden PWN Lichtjeswandeling


[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]